Riješenje za bolove u kičmi i koljenima

Najbolji prirodni lijek za bolove u kičmi i koljenima

Ako imate problema sa nogama najbolji način da ga izliječite je da: uzmete šaku plave gline i sirče te to zamjesite kao hljeb, ako je prviše jako razblažite ga sa vodom. Da bi sastojak bio potpun treba da se doda nekoliko vrhova koprive koje treba prvo da isitnite, sameljete i dodate smjesi. Kad je smjesa gotova stavite je na krpu i najlon, bolno mjesto namažete sa maslinovim uljem i onda stavite pripremljenu smjesu. Ovu terapiju treba da ponavljate sedam dana i bol će nestati.


 glina za kičmuOd davnih vremena se znalo za ljekovita svojstva gline, poznato nam je da bi životinje ukoliko bi bile povrijeđene pronalazile glineno tlo i tu bi zakopavaj povrijeđeno mjesto i bol bi nestajala.

Glinovitu moć prepoznaje čak i medicina, jer je poznato koliko sadrži mineralni soli i oligoelemenata uz to i aluminij, kalij, silicij, kalcij, natrij, željezo,srebro, magnezij, bakar i olovo. Poznato je da glina pomaže kod zarastana rana, eliminiše nečistoće iz krvi, limfe i tkiva, smanjuje radioaktivnost u organizmu te se preporučuje mazati na oboljelo mjesto nakon zračenja.

Glina pomaže u liječenju mnogih bolesti kao što su: artioskleroza, crijevni oboljenja, anemije, bolesti disajni puteva, trovanja, viška želučane kiseline, čira, promjena na koži, bolnih menstruacija, opadanja kose i drugih. Glina se može koristiti i ako nemate nekih zdravstvenih problema za podizanje energije ili čiščenje organizma.

Preporučuje se koristiti glinu i kao oblogu spravljenu u kombinaciji sa destiliranom vodom čime se dobije srednje gusta masa koja se nanosi na bolno mjesto. Glina se nikad ne miješa metalnim predmetim i u metalnim posudama, glinu uvjek praviti sa plastičnim ili drvenim predmetima i u takvim posudama, jer u dodiru s metalom gubi svojstva.

Osim što izvlači bol glina pomaže u obnavljanju hrskavice pa bi mogla pomoći u oboljenjima za koja su doktori rekli da se mora perisati i od kojih su oni odustali samo morate biti uporni i smjesu koristiti par mjeseci i vidjet ćete rezultate.

Maska za lice od gline
maska za lice od glineGlina podmlađuje i osvježava kožu, smiruje kad je koža upaljena, pomaže pri liječenju akni, pomaže pri formiranju kolagena i elastina. Masku možete napraviti tako što ćete 2-3 plastične kašike gline pomiješati sa nekoliko kapi limunova soka i negazirane mineralne vode da se dobije homogena smjesa te u smjesu možete dodati maslinovo, kantarion ili bademovo ulje. Masku od gline nanesite na lice i držite trideset minuta, nakon tog se umijete i nanesete hidratantnu kremu. Nakon samo nekoliko tretmana vidjet ćete djelotvornost maske.

Glinu možete i piti
Ako želite da pijete glinu ona vam može takođe pomoći iznutra da očisti vaš organizam i pomogne u spriječavanju ili liječenju prije navedenih bolesti. Da bi glinu mogli da pijete tj da napravite napitak koji se pije treba da tražite glinu za pijenje ona je sitnija u odnosu na glinu koja se koristi za pravljenje smjesa. Da bi glinu pili treba da uradite slijedeće: 1 kašikicu plastičnu ili drvenu (uvjek nikad metalnu) stavite u čašu vode od 1,5dl i ostavite preko noći. 

Ujutro na prazan stomak popijete samo vodu a talog na dnu čaše prospete i tako radite prvu sedmicu, drugu sedmicu ujutro promješate čašu i sačekate malo da stane i tako mutnu vodu popijete ono što je već na dnu prospete i treću sedmicu promješate i odmah popijete i uvjek pijete na prazan stomak. Oni koji imaju neke tegobe vrlo brzo će osjetiti poboljšanja a oni koji nemaju nikakvih problema osjetit će da im je organizam čist, da je koža ljepša i sjanija te da imaju mnogo više energije.                                                                        

Za sve navedeno ne preuzimamo nikakvu odgovornost pijete na sopstveni rizik ovo je preuzeto sa stranih naučnih stranica i prevedeno 

Nema komentara:

Objavi komentar