Kako da se rijesite zanoktica - Kako da rijesite problem pigmentacije koze - Kako da vas ten izgleda svjezije



Posao manikira nije nimalo jednostavan. Ako nokte sijecete tupim makazicama, uskoro biste mogli da se susretnete sa problemom listanja noktiju i pojavi zanoktica. U tom slucaju neophodno je da sto prije sprijecite dalji proces listanja noktiju i kozu snadbijete neophodnom vlagom. Kako se rijesiti zanoktica? U tome vam moze pomoci cak i balzam za usne ili margarin. Na zanoktice u toku narednih nekoliko dana nanosite antibiotsku kremu dok potpuno ne nestanu.




Veliki broj zena ima problem neujednacene pigmentacije koze lica. Ako nije rijec o necistocama, onda je vjerovatno u pitanju hiperpigmentacija koze koja je izazvana prekomjernim suncanjem ili hormonskim poremecajem. Koristite piling ili posjetite dermatologa koji ce vam odrediti terapiju. U medjuvremenu tecni puder moze da vam posluzi kao kamuflaza. Na obraze i sljepocnice stavite kremu sa sedefastim sjajem koja ce skrenuti paznju sa tamnijih dijelova koze.



Proljece je godisnje doba kada je koza na licu blijeda i poprima sivkastu boju. Postoje dva moguca rjesenja za ovaj problem: prije prvih suncevih zraka koristite kremu za samopotamnjivanje ili maniju podlogu za sminku. Druga mogucnost je da ne mijenjate boju svog tena, vec da je malo korigujete. Dakle nastavite sa upotrebom uobicajenog tecnog pudera, pod uslovom da dodate dosta sjaja i nijansu pink boje (ruz, rumenilo cak i sijena za oci). Vidjetcete, bitcete sasvim zadovoljni svojim novim raskosnim izgledom koji istovremeno djeluje veoma suptilno i prirodno.

Nema komentara:

Objavi komentar