Kako preživjeti moždani udar



KINESKA METODA
Nevjerovatan način za preživljavanje moždanog udara


Kada dođe do moždanog udara ono što Vam može spasiti život je igla. Metoda ovog spašavanja potječe od kineskog profesora čije je mišljenje da bismo svi trebali imati iglu u kući. Njegova metoda je nekonvencionalna i nevjerovatna, po njemu može da spasi život osobe koja je doživjela moždani udar.

Kako preživjeti moždani udar kada do njeg dođe?
Kapilari pucaju kada dođe do moždanog udara. Ovo je šta Vi možete uraditi da bi spasili nečiji život nakon moždanog udara: ostati mirni, gdje god da se pacijent nalazi ne pomicati ga, jer pomicanjem će doći do pucanja kapilara i krvarenja u mozgu. Bilo bi najbolje da upotrijebite iglu koja se koristi za davanje inekcije, a ako ne onda može pomoći i obična igla koju svi imamo u kući.

Plamenom upaljača pređite preko igle kako biste je sterilizirali, a nakon tog vrhove svih deset prstiju ubodite. Vaši ubodi treba da budu na jagodicama i nekoliko milimetara od nokta. Sve prste treba da ubodete toliko da bi se pojavila krv, ukoliko se krv ne pojavi nakon uboda pritisnite prst sve dok se ista ne pojavi. Nakon što ste otvorili krv na svih deset prsta nakon nekoliko minuta ćete primjetiti da je pacijent bolje.

Ukoliko se desi da su pacijentu usta iskrivljena treba da mu masirate uši sve dok ne postanu crvene, a zatim i ubodete meki dio oba uha dok ne poteče par kapi krvi. Nakon što ste uši trljali i poteklo par kapljica nakon nekoliko minuta ćete primjetiti da su se usta kod pacijenta vratila u normalu.

Ukoliko već nije hitna stigla a pacijent se već vratio u normalno stanje odvesti ga u bolnicu.


Ova metoda je dio kineske tradicionalne medicine, a i u praksi se pokazala kao 100% efikasna. Ova metoda provjereno pomaže ljudima da prežive moždani udar.




Podijelite sa svojim prijateljima ovu metodu možda nekom spasi život.

Nema komentara:

Objavi komentar